Elk jaar krijgen wij rond oud en nieuw weer meerdere keren dezelfde vraag: “Verkopen jullie ook vuurwerk alarmpistolen?”. Hier kunnen we kort en krachtig op antwoorden, die verkopen we niet. In dit blogartikel lees je wat voor een soort vuurwerk je met alarmpistolen kan afschieten en waarom wij deze niet verkopen.

Waarom kun je met onze alarmpistolen geen vuurwerk afschieten?

Om vuurwerk af te schieten met een alarmpistool, heb je een adapter nodig die je op de loop (vuurmond) van het alarmpistool kan schroeven. Onze alarmpistolen hebben de vuurmond aan de bovenkant zitten en hierin is geen schroefdraad verwerkt. Het is dus niet mogelijk om vuurwerkadapter op het alarmpistool te schroeven.

Welke soorten vuurwerk kun je afschieten met een alarmpistool?

In andere landen, zoals België en Duitsland is dit wel toegestaan. Je kunt zowel knalpatronen als fluitpatronen op een adapter zetten. Wanneer je een patroon afschiet, zorgt het vlammetje voor de ontbranding van het vuurwerk. Fluitpatronen worden ook vaak gebruikt om vogels te verjagen.