Startpistool kopen

Bent u op zoek naar een startpistool? Onze alarmpistolen zijn daar zeker voor geschikt! Eenvoudig in gebruik en 100% legaal in Nederland. Onze twee startpistolen werken beiden met 6mm knalpatronen en zorgen voor en luide knal. Welke variant u moet kiezen hangt af van de situatie. Gebruikt u het alarmpistool bij bijvoorbeeld atletiekwedstrijden? Dan raden wij aan om voor het Röhm RG3 alarmpistool te gaan. Deze is kwalitatief beter. Start u één keer per jaar de plaatselijke wielerronde? Dan voldoet het Record alarmpistool ook prima.

Zijn de startpistolen veilig?

Onze startpistolen zijn 100% veilig. Bij buitenlandse alarmpistolen zien we vaak dat de vlam uit de voorkant van de loop ontsnapt. Dit mag niet bij de Nederlandse exemplaren. Het kleine vlammetje dat vrij komt bij de knal ontsnapt via de bovenkant van het startpistool. De lege patronen blijven in de slede zitten en kunnen naderhand eenvoudig verwijderd worden. Er komen dus geen projectielen uit het startpistool. Elk pistool dat wij leveren heeft drie standen, namelijk de S (Safe stand, schieten is niet mogelijk), de E (Empty stand, om het magazijn er uit te halen zonder te knallen) en de (Fire, om echt te schieten). Gebruik het startpistool altijd verantwoordelijk en richt nooit op mens of dier. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat alarmrevolvers in Nederland niet gebruikt mogen worden zonder vergunning.

Hoeveel schoten heeft het startpistool?

Standaard kunt u zes schoten afvuren met onze alarmpistolen. De knalpatronen die gebruikt worden voor zowel het Record alarmpistool als het Röhm alarmpistool zijn precis het zelfde. Start u op een dag veel wedstrijden? Koop dan ook een extra slede (of magazijn genoemd). Dan kunt u direct de slede wisselen en doorgaan met starten. Ook kunnen wij op aanvraag een 10-schots magazijn leveren.

Voor welke wedstrijden worden startpistolen vaak gebruikt?

Door de jaren heen hebben wij startpistolen verkocht aan allerlei (sport)wedstrijden. Hieronder staat een overzicht van een aantal evenementen waar onze alarmpistolen voor worden gebruikt.

  • Wielrenwedstrijden
  • Atletiek
  • Hardloopwedstrijden
  • Zeepkistenrace
  • Zeskampen

Heeft u verder nog vragen over het gebruik of de aanschaf van een startpistool? Neem dan gerust contact met ons op!