Knalpatronen voor alarmpistolen

Knalpatronen zijn speciaal gemaakt om af te schieten in een alarmpistool. Het alarmpistool vuurt namelijk geen echte patronen af, anders zou het ook geen legaal object zijn. Deze patronen geven altijd een erg harde knal. Deze knal is niet van een echt pistoolschot te onderscheiden is. Daarom worden alarmpistolen vaak ook als startpistool gebruikt.

Alarmpistolen redden uw leven

Knalpatronen zijn niet alleen geschikt om wedstrijden te starten. Wanneer u het alarmpistool gebruikt in een dreigende situatie, kan dit uw leven redden. Stel dat u wordt overvallen in uw huis en u gebruikt uw alarmpistool met knalpatronen. Waarschijnlijk schrikt de overvaller enorm en neemt hij de benen. Een ander voordeel is dat de politie eerder op de overval af komt, omdat deze daardoor gealarmeerd wordt.

Zijn knalpatronen legaal?

Zoals u hier boven al kon lezen, zijn knalpatronen volledig legaal. Let echter wel, enkel knalpatronen van 6mm zijn toegestaan in combinatie met een 6mm alarmpistool. Alarmpistolen van 9mm zijn in Nederland niet toegestaan en daarom dus ook strafbaar. Meer weten over de wetgeving met betrekking tot alarmpistolen? Klik hier.