Belangrijke informatie over alarmrevolvers

Een alarmrevolver is in princiepe een normaal alarmpistool, alleen worden de patronen anders geladen. Een revolver heeft een cilinder met kamers, en in elke kamer zit een patroon. Na elk schot wordt de cilinder gedraaid en komt er een nieuwe kamer vrij waar mee geschoten kan worden.

Kun je in Nederland een alarmrevolver kopen?

Er zijn veel (Nederlandstalige) websites die alarmrevolvers aanbieden. Dit wil echter niet zeggen dat ze ook daadwerkelijk zijn toegestaan, zonder verlof op de wapenwet. Net over de grens zijn deze alarmrevolvers vrij te koop, maar het in bezit hebben van een dergelijk wapen is strafbaar.

Waarom is een alarmrevolver strafbaar?

Anders dan bij een toegestaan alarmpistool, zitten de patronen niet loodrecht op de loop.Een alarmrevolver lijkt daarnaast op een echte revolver,het verschil is met het blote oog bijna niet te zien.

Video van een alarmrevolver

Zoals je kan zien in de onderstaande video, is een alarmrevolver niet van een echte revolver te onderscheiden.

Meer informatie

Voor meer informatie over de wetgeving van alarmpistolen kun je naast onze website, ook terecht op Wetten.nl, waar de Wet Wapens en Munitie staat uitgelicht.

Alarmpistool specialist

Onze Specialist
Voor advies en vragen over onze alarmpistolen kunt u gerust contact opnemen met onze klantenservice op maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot en met 18:00.
info@alarmpistoolkopen.nl

Onze voordelen

  • 100% Legaal in NL
  • Binnen 24 uur verzonden
  • Lage prijzen
  • Deskundige klantenservice